Frittata s rajčaty, špenátem a sýrem

Co potřebujete

  • 6 vajec
  • 1/4 šálku mléka
  • 1/2 šálku nastrouhaného tvrdého sýra (dle chuti)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 malá cibule, nakrájená najemno
  • 2 stroužky česneku (nasekané najemno)
  • 2 rajčata (nakrájená na plátky)
  • 2 hrsti čerstvého špenátu
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvá nasekaná pažitka na ozdobu

Frittata s rajčaty, špenátem a sýrem




Co potřebujete

  • 6 vajec
  • 1/4 šálku mléka
  • 1/2 šálku nastrouhaného tvrdého sýra (dle chuti)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 malá cibule, nakrájená najemno
  • 2 stroužky česneku (nasekané najemno)
  • 2 rajčata (nakrájená na plátky)
  • 2 hrsti čerstvého špenátu
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvá nasekaná pažitka na ozdobu

Dnes si připravíme lahodnou frittatu s rajčaty, špenátem a sýrem. Rajčata dodávají frittatě osvěžující chuť a šťavnatost, zatímco špenát přidává do jídla bohatou zelenou barvu a příjemnou texturu.

Frittata je italské jídlo, které můžeme přirovnat k omeletě. Stejně jako u omelety se připravuje z vajec a dalších ingrediencí, avšak jejich příprava a konzistence se liší. Frittata je obvykle hustší a pevnější než klasická omeleta.

Do směsi vajec je možné přidat různé přísady, jako jsou zelenina, bylinky, sýry, brambory, těstoviny a mnoho dalších, čímž se vytváří mnoho různých variant této pochoutky. Jednou z výhod frittaty je možnost její konzumace i za studena, což z ní činí skvělou volbu pro rychlý oběd na cesty, svačinu nebo večeři.

A nyní se pojďme pustit do vaření!

Co budeme potřebovat:

  • 6 vajec
  • 1/4 šálku mléka
  • 1/2 šálku nastrouhaného tvrdého sýra (dle chuti)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 malá cibule, nakrájená najemno
  • 2 stroužky česneku (nasekané najemno)
  • 2 rajčata (nakrájená na plátky)
  • 2 hrsti čerstvého špenátu
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvá nasekaná pažitka na ozdobu
fritata

Jak na to:

Troubu předehřejte na 180°C.

Ve velké misce rozklepněte vajíčka a promíchejte je s mlékem. Přidejte nastrouhaný sýr, osolte a opepřete podle chuti. Takto připravené dejte stranou.

Mezitím si na pánvi (s nepřilnavým povrchem a kterou zároveň můžete dát do trouby) rozehřejte olivový olej. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a osmažte je dozlatova, asi 2-3 minuty. Poté přidejte rajčata a špenát a krátce je orestujte, dokud špenát nezvadne.

Takto připravenou směs rovnoměrně rozprostřete na pánvi a zalijte jí připravenými vejci se sýrem a mlékem. Nechte směs na mírném plameni vařit, dokud se okraje frittaty nezačnou zvedat, asi 5-7 minut.

Následně dejte pánev s frittatou do předehřáté trouby a pečte asi 10-15 minut, dokud není pevná a zlatě hnědá.

Jakmile je frittata hotová, vyjměte ji z trouby a nechte ji ještě asi 5 minut odpočinout. Poté ji opatrně přeneste na talíř. Posypte nasekanou pažitkou a nakrájejte na plátky. Podávejte teplou nebo i studenou.

Dobrou chuť!

 

Autor: Moudrá želva

Recept pro Vás připravili



Hodnocení receptu

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Domácí zeleninové chipsy

Zobrazit Recept

Domácí zeleninové chipsy
60 min

Grilovaná kuřecí křidélka s parmezánem a domácí Aioli majonézou

Zobrazit Recept

Grilovaná kuřecí křidélka s parmezánem a domácí Aioli majonézou
60 min

Krémové houbové rizoto

Zobrazit Recept

Krémové houbové rizoto
60 min

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Co dělat, když vás opakovaně trápí gynekologické záněty

Zobrazit Článek

Co dělat, když vás opakovaně trápí gynekologické záněty
6 min

Malý atlas akupunktury - 41. díl - Qiu Xu (GB-40)

Zobrazit Článek

Malý atlas akupunktury - 41. díl - Qiu Xu (GB-40)
4 min