Mačkané brambory s ricottou a fazolkami

Co potřebujete

  • 600 g brambor
  • 500 g zelených fazolek
  • 500 g ricotty nebo řeckého jogurtu
  • 1 citron
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl na dochucení
  • 2 hrsti vlašských ořechů
  • Ingredience na zálivku

Mačkané brambory s ricottou a fazolkami




Co potřebujete

  • 600 g brambor
  • 500 g zelených fazolek
  • 500 g ricotty nebo řeckého jogurtu
  • 1 citron
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl na dochucení
  • 2 hrsti vlašských ořechů
  • Ingredience na zálivku

Bramborový salát s fazolkami a ricottou je lahodnou verzí zdravého a osvěžujícího zimního salátu, který vás nejen zasytí, ale také okouzlí svou chutí. Tento vyvážený pokrm spojuje jemné pečené brambory s křupavými fazolkami, bohatými na bílkoviny, a dokonale ho završuje krémová medovo-hořčičná zálivka. Ricotta přidává svěžest a sametovou konzistenci, zatímco pár voňavých oříšků dodá salátu příjemný křupavý akcent. Stačí jen několik jednoduchých ingrediencí a během chvíle si připravíte ideální oběd do práce nebo lehkou večeři.

Co budeme potřebovat:

  • 600 g brambor
  • 500 g zelených fazolek
  • 500 g ricotty nebo řeckého jogurtu
  • 1 citrón
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl na dochucení
  • 2 hrsti vlašských ořechů

Na zálivku:

  • 1 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce vinného octa
  • 1 lžíce medu
  • sůl a pepř na dochucení
2501028 - Bramboroý salát s fazolemi a ricottou

Jak na to:

  • Troubu si předehřejeme na 200 °C.

  • Brambory vložíme do osolené studené vody, přivedeme k varu a vaříme 15 minut, dokud nezměknou. Poté je slijeme.

  • Přendáme je na plech, rozmáčkneme je hřbetem sklenice, zakápneme olivovým olejem, lehce osolíme a posypeme zozma. Pečeme v troubě 30–35 minut, dokud nebudou křupavé.

  • Fazolky nakrájíme na třetiny a povaříme ve vroucí osolené vodě 4 minuty.

  • Ihned je vložíme do ledové vody, aby si zachovaly křupavost a jasně zelenou barvu.

  • Ve velké míse smícháme hořčici, olivový olej, vinný ocet, med, sůl a pepř.

  • Do mísy se zálivkou přidáme upečené brambory, zelené fazolky a dvě hrsti nasekaných vlašských ořechů.

  • Vše důkladně promícháme a necháme chvíli odležet.

  • Ricottu (nebo řecký jogurt) smícháme s prolisovaným česnekem, šťávou z jednoho citronu a špetkou soli.

  • Následně ricottu rovnoměrně rozetřeme na talíř a na naservírujeme připravený salát z brambor a fazolek. Na závěr můžeme salát pokapat olivovým olejem a ozdobit ho čerstvými bylinkami.

 

Dobrou chuť

Autor: Moudrá Želva

 

Sledujte nás na FB a řešte s námi problémy, které vás pálí!
Sledujte nás na FBSledujte nás na FBSledujte nás na FB

Recept pro Vás připravili



Hodnocení receptu

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Gratinované batáty s kysaným zelím a chilli

Zobrazit Recept

Gratinované batáty s kysaným zelím a chilli
60 min

Čočkový salát s červenou řepou a mrkví

Zobrazit Recept

Čočkový salát s červenou řepou a mrkví
60 min

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi