Gratinované batáty s kysaným zelím a chilli
Dnes jsme si pro vás připravili recept na sezamové low carb bulky, které si můžete připravit k snídani, svačině nebo i jako studenou večeři. Jejich příprava je velmi jednoduchá a konečný výsledek vás mile překvapí. Jelikož pečivo obsahuje minimální množství sacharidů, je vhodné pro různé typy diet, jako je Low Carb nebo ketogenní dieta.
Sezamové semínko obsahuje zdravé tuky (zejména mononenasycené a polynenasycené mastné kyseliny), vitaminy (zejména vitaminy B a E) a minerály (vápník, železo, hořčík, zinek).
Díky svému obsahu zdravých tuků a antioxidantů mohou sezamová semínka přispívat ke snížení hladiny cholesterolu a vysokého tlaku.
A nyní se pojďme pustit do vaření!
Vyložte si plech pečicím papírem a předehřejte troubu na 180 °C.
Ve velké míse smíchejte všechny suché ingredience: mandlovou mouku, dýňovou mouku, semínka sezamu, psyllium, sůl, kypřící prášek do pečiva.
Z bílků ušlehejte tuhý sníh a přidejte ho k suchým ingrediencím.
Přilijte horkou vodu a vše důkladně promíchejte, dokud se vše nepropojí a nevznikne hladké těsto. Těsto přikryjte utěrkou a nechte chvíli odpočívat.
Na menší talířek si nasypejte sezamové semínko, rukama tvarujte z připravené směsi bulky (pokud by se vám směs lepila na ruce, namočte si je trochu do vody), které následně obalte v sezamu.
Bulky položte na plech a dejte péct do vyhřáté trouby cca na 45 minut, dokud bulky nejsou pevné na dotek.
Bulky nechte vychladnout a můžete podávat např. s máslem, vaší oblíbenou pomazánkou nebo je využít jako bulky pro hamburgery nebo sendviče.
Dobrou chuť!
Autor: Moudrá želva