Kuřecí prsa na páře s marinádou z červeného vína, kopřivové bobánky

Co potřebujete

  • 350 g brambor
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • 150 g mouky
  • 2 polévkové lžíce najemno nakrájených kopřiv
  • 1 kuře cca 1200 g
  • 1 polévková lžíce medvědího česneku nebo zelené části jarní cibulky
  • 1 polévková lžíce oleje
  • 2 dcl červeného vína
  • 2 polévkové lžíce sójové omáčky
  • 2 polévkové lžíce dijonské hořčice
  • 2 kávové lžičky tmavého cukru nebo medu

Kuřecí prsa na páře s marinádou z červeného vína, kopřivové bobánky




Co potřebujete

  • 350 g brambor
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • 150 g mouky
  • 2 polévkové lžíce najemno nakrájených kopřiv
  • 1 kuře cca 1200 g
  • 1 polévková lžíce medvědího česneku nebo zelené části jarní cibulky
  • 1 polévková lžíce oleje
  • 2 dcl červeného vína
  • 2 polévkové lžíce sójové omáčky
  • 2 polévkové lžíce dijonské hořčice
  • 2 kávové lžičky tmavého cukru nebo medu

Rádi používáte suroviny, které v jarním období nabízí příroda? Zelené lístky, které můžete nasbírat mohou být skvělými ingrediencemi. 

Kopřivové bobánky a jak na to

  • Brambory ve slupce uvařte do měkka, oloupejte je a rozmačkejte v míse.
  • Pak k nim přidejte hladkou mouku, vejce, kopřivu a zpracujte do hladkého těsta.
  • Z těsta odebírejte polévkovou lžící a vytvořte rukou bochánky.
  • Vařte je ve vroucí osolené vodě, vždy když vyplavou, povařte je další 1 minutu a pak vyndejte do mísy.

Kuře na páře a jak na to

  • Rozporcujte kuře tak, abyste měli prsa s kůží na 4 porce, zbytek kuřete si dejte stranou. 
  • Do hrnce dejte vodu tak, aby voda sahala pod pařák a přidejte medvědí česnek.
  • Na pařák rozložte kuřecí prsa, aby nebyla na sobě.
  • Nechte na páře dusit 25 minut.

 

Marináda z červeného vína a jak na to

  • Dobře promíchejte 2 dcl červeného vína, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce dijonské hořčice, 2 lžičky tmavého cukru nebo medu.
  • Nechte odstát.

Závěr

  • Jakmile je kuře hotové, na wok pánev dejte malé množství oleje a kuře zprudka opečte tak, že je kůží v oleji, zalijte marinádou a asi 3 až 5 minut redukujte, stáhněte a na 1 minutu nechte pod poklicí dojít.
  • Bobánky dejte na vyhřátý talíř a přidejte kuře s marinádou.
  • Můžete vše posypat pažitkou nebo zelenou částí jarní cibulky.

 

Protože nám z přípravy zbyla kuřecí kostra, křídla a kuřecí nožičky, v dalších receptech si z nich připravíme kuřecí vývar s fazolkami mungo a zelné listy plněné kuřecím masem na indický způsob.

230401 - Kuřecí prsa na páře

Tip navíc

Díky přípravě na páře podpoříte svlažení organismu.

Dobrou chuť!




Hodnocení receptu

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Quinoový salát s dýní a mandlemi

Zobrazit Recept

Quinoový salát s dýní a mandlemi
60 min

Špagety s masovými kuličkami a rajčatovou omáčkou

Zobrazit Recept

Špagety s masovými kuličkami a rajčatovou omáčkou
60 min

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Kapr a TCM, proč by neměl chybět na vánočním stole

Zobrazit Článek

Kapr a TCM, proč by neměl chybět na vánočním stole
4 min