Kuřecí prsa na páře s marinádou z červeného vína, kopřivové bobánky

Co potřebujete

  • 350 g brambor
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • 150 g mouky
  • 2 polévkové lžíce najemno nakrájených kopřiv
  • 1 kuře cca 1200 g
  • 1 polévková lžíce medvědího česneku nebo zelené části jarní cibulky
  • 1 polévková lžíce oleje
  • 2 dcl červeného vína
  • 2 polévkové lžíce sójové omáčky
  • 2 polévkové lžíce dijonské hořčice
  • 2 kávové lžičky tmavého cukru nebo medu

Kuřecí prsa na páře s marinádou z červeného vína, kopřivové bobánky




Co potřebujete

  • 350 g brambor
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • 150 g mouky
  • 2 polévkové lžíce najemno nakrájených kopřiv
  • 1 kuře cca 1200 g
  • 1 polévková lžíce medvědího česneku nebo zelené části jarní cibulky
  • 1 polévková lžíce oleje
  • 2 dcl červeného vína
  • 2 polévkové lžíce sójové omáčky
  • 2 polévkové lžíce dijonské hořčice
  • 2 kávové lžičky tmavého cukru nebo medu

Rádi používáte suroviny, které v jarním období nabízí příroda? Zelené lístky, které můžete nasbírat mohou být skvělými ingrediencemi. 

Kopřivové bobánky a jak na to

  • Brambory ve slupce uvařte do měkka, oloupejte je a rozmačkejte v míse.
  • Pak k nim přidejte hladkou mouku, vejce, kopřivu a zpracujte do hladkého těsta.
  • Z těsta odebírejte polévkovou lžící a vytvořte rukou bochánky.
  • Vařte je ve vroucí osolené vodě, vždy když vyplavou, povařte je další 1 minutu a pak vyndejte do mísy.

Kuře na páře a jak na to

  • Rozporcujte kuře tak, abyste měli prsa s kůží na 4 porce, zbytek kuřete si dejte stranou. 
  • Do hrnce dejte vodu tak, aby voda sahala pod pařák a přidejte medvědí česnek.
  • Na pařák rozložte kuřecí prsa, aby nebyla na sobě.
  • Nechte na páře dusit 25 minut.

 

Marináda z červeného vína a jak na to

  • Dobře promíchejte 2 dcl červeného vína, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce dijonské hořčice, 2 lžičky tmavého cukru nebo medu.
  • Nechte odstát.

Závěr

  • Jakmile je kuře hotové, na wok pánev dejte malé množství oleje a kuře zprudka opečte tak, že je kůží v oleji, zalijte marinádou a asi 3 až 5 minut redukujte, stáhněte a na 1 minutu nechte pod poklicí dojít.
  • Bobánky dejte na vyhřátý talíř a přidejte kuře s marinádou.
  • Můžete vše posypat pažitkou nebo zelenou částí jarní cibulky.

 

Protože nám z přípravy zbyla kuřecí kostra, křídla a kuřecí nožičky, v dalších receptech si z nich připravíme kuřecí vývar s fazolkami mungo a zelné listy plněné kuřecím masem na indický způsob.

230401 - Kuřecí prsa na páře

Tip navíc

Díky přípravě na páře podpoříte svlažení organismu.

Dobrou chuť!




Hodnocení receptu

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Fermentované adzuki fazole se žampióny, batáty a brokolicí

Zobrazit Recept

Fermentované adzuki fazole se žampióny, batáty a brokolicí
60 min

Dýňové muffiny s pekanovými ořechy

Zobrazit Recept

Dýňové muffiny s pekanovými ořechy
60 min

Dušené hovězí s rýžovými nudlemi a sójovou omáčkou

Zobrazit Recept

Dušené hovězí s rýžovými nudlemi a sójovou omáčkou
60 min

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Plíce pohledem čínské medicíny

Zobrazit Článek

Plíce pohledem čínské medicíny
4 min

Uvnitř sebe: Objevte sílu meditace při hledání vyrovnanosti

Zobrazit Video

Uvnitř sebe: Objevte sílu meditace při hledání vyrovnanosti