Bylinkový kapr se zeleninou: Sváteční recept plný vůní a chutí

Co potřebujete

  • 1 kapr
  • sůl a pepř dle chuti
  • 1 citron
  • 2 lžíce olivového oleje
  • čerstvé bylinky dle chuti (např. tymián, rozmarýn, petržel, kopr)
  • 1 cibuli
  • 1 mrkev
  • 1 cuketu
  • 1 červenou papriku
  • 1 stroužek česneku

Bylinkový kapr se zeleninou: Sváteční recept plný vůní a chutí




Co potřebujete

  • 1 kapr
  • sůl a pepř dle chuti
  • 1 citron
  • 2 lžíce olivového oleje
  • čerstvé bylinky dle chuti (např. tymián, rozmarýn, petržel, kopr)
  • 1 cibuli
  • 1 mrkev
  • 1 cuketu
  • 1 červenou papriku
  • 1 stroužek česneku

Pečený kapr na bylinkách se zeleninou je ideální volbou pro ty, kteří si chtějí užít lehký a zároveň lahodný sváteční pokrm. 

Tento recept spojuje jemné maso kapra s aromatickými bylinkami, jako je tymián, rozmarýn či kopr, které rybě dodají svěží chuť a vůni. Pečená zelenina, doplněná šťavnatým citronem a česnekem, tvoří perfektní přílohu, která dodá na barevnosti i nutriční hodnotě. Tento recept je snadný na přípravu, a přesto nabízí působivý výsledek – ideální nejen na vánoční stůl, ale i pro každou slavnostní příležitost.

Co budeme potřebovat:

  • 1 kapr (očištěný, filety naporcované)
  • sůl a pepř dle chuti
  • 1 citron (nakrájený na plátky)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • čerstvé bylinky dle chuti (např. tymián, rozmarýn, petržel, kopr)
  • 1 cibuli (nakrájenou na kolečka)
  • 1 mrkev (nakrájenou na tenké plátky)
  • 1 cuketu (nakrájenou na plátky)
  • 1 červenou papriku (nakrájenou na proužky)
  • 1 stroužek česneku (nasekaný nadrobno)
kapr-s-bylinkami-a-zeleninou

Jak na to:

Troubu zahřejte na 180 °C.

Kousky kapra lehce osolte, opepřete a pokapejte citronovou šťávou.

Do každého kousku kapra vložte čerstvé bylinky (např. větvičku tymiánu, rozmarýnu nebo snítku kopru) a kousek citronu.

Na plech vyložený pečicím papírem rozložte připravenou zeleninu – cibuli, mrkev, cuketu a papriku. Zeleninu zakápněte olivovým olejem a promíchejte s česnekem, solí a pepřem.

Na zeleninu položte kapra. Plech vložte do trouby a pečte asi 25–30 minut, nebo dokud kapr nezměkne a zelenina nezíská zlatavou barvu. Zkontrolujte, aby kapr nebyl přepečený, ale aby zůstal šťavnatý.

Podávejte s pečenou zeleninou a citronem. Na talíři můžete rybu ještě lehce posypat čerstvou petrželkou nebo koprem.

 

Dobrou chuť!

 

Autor: Bc. Renáta Lien Čepelková, DiS.

Kuchařka Vitální houby na talíři
Objevte sílu vitálních hub a obohaťte vaše pokrmy i zdravíKUCHAŘKA VITÁLNÍ HOUBY NA TALÍŘI K ZAKOUPENÍ ZDE


Hodnocení receptu

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Quinoový salát s dýní a mandlemi

Zobrazit Recept

Quinoový salát s dýní a mandlemi
60 min

Špagety s masovými kuličkami a rajčatovou omáčkou

Zobrazit Recept

Špagety s masovými kuličkami a rajčatovou omáčkou
60 min

Domácí zeleninové chipsy

Zobrazit Recept

Domácí zeleninové chipsy
60 min

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Vánoční pochoutky bez výčitek: Tradiční recepty, které musíte zkusit

Vánoční pochoutky bez výčitek: Tradiční recepty, které musíte zkusit
10 min

Za hranicemi konvulzí: Poznejte terapeutickou sílu TCM - 2. díl

Zobrazit Článek

Za hranicemi konvulzí: Poznejte terapeutickou sílu TCM - 2. díl
10 min