Krémová ovesná kaše s malinami, mandlemi a kokosem

Co potřebujete

  • 1 šálek ovesných vloček
  • 2 šálky mandlového mléka (nebo jiného rostlinného mléka)
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžíce mandlového másla
  • 1/2 šálku čerstvých nebo mražených malin
  • 2 lžíce plátků mandlí
  • 1 lžíce strouhaného kokosu
  • 1 lžíce medu nebo javorového sirupu (volitelné)
  • Špetka soli

Krémová ovesná kaše s malinami, mandlemi a kokosem




Co potřebujete

  • 1 šálek ovesných vloček
  • 2 šálky mandlového mléka (nebo jiného rostlinného mléka)
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžíce mandlového másla
  • 1/2 šálku čerstvých nebo mražených malin
  • 2 lžíce plátků mandlí
  • 1 lžíce strouhaného kokosu
  • 1 lžíce medu nebo javorového sirupu (volitelné)
  • Špetka soli

Začínáte svůj den zdravou a vyváženou snídaní? Pokud ne, pak je tento recept přesně pro vás! Tato ovesná kaše je nejen výživná, ale také plná chutí, které si zamilujete. 

Kombinace sladkých malin, křupavých mandlí, aromatické skořice a krémového mandlového másla vytváří perfektní snídani, která vám dodá energii na celé dopoledne.

Co budeme potřebovat:

  • 1 šálek ovesných vloček
  • 2 šálky mandlového mléka (nebo jiného rostlinného mléka)
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžíce mandlového másla
  • 1/2 šálku čerstvých nebo mražených malin
  • 2 lžíce plátků mandlí
  • 1 lžíce strouhaného kokosu
  • 1 lžíce medu nebo javorového sirupu (volitelné)
  • Špetka soli
ovesna-kase

Jak na to:

V hrnci smíchejte ovesné vločky, mandlové mléko a špetku soli. Přiveďte k varu a snižte vařič na střední teplotu. Vařte za stálého míchání asi 5–7 minut, dokud kaše nezhoustne.

Přidejte skořici a mandlové máslo a dobře promíchejte, aby se ingredience spojily.

Pokud používáte mražené maliny, můžete je přidat přímo do kaše a mírně prohřát. Pokud používáte čerstvé maliny, přidejte je až na hotovou kaši.

Uvařenou kaši přendejte do misky a přidejte plátky mandlí, strouhaný kokos a maliny.

Pokud chcete, můžete kaši dosladit medem nebo javorovým sirupem.

Tip:

Místo malin můžete použít jiné ovoce podle sezóny, například borůvky, jahody nebo banány.

Pro zvýšení obsahu bílkovin můžete do kaše přidat lžíci proteinového prášku (vanilkového nebo přírodního).

 

Dobrou chuť!

Autor: Moudrá želva

Podpořte nás!
Líbí se Vám projekt Cesta Želvy? Podpořte ho, ať se může dál rozvíjet!Líbí se Vám projekt Cesta Želvy? Podpořte ho, ať se může dál rozvíjet!Chci podpořit!

Recept pro Vás připravili



Hodnocení receptu

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Jarní salát s marinovaným tempehem, chřestem a bylinkami

Zobrazit Recept

Jarní salát s marinovaným tempehem, chřestem a bylinkami
30 min

Špenátová omeleta s ricottou, dušeným špenátem a hráškem

Zobrazit Recept

Špenátová omeleta s ricottou, dušeným špenátem a hráškem
30 min

Řepové brownies bez lepku

Zobrazit Recept

Řepové brownies bez lepku
60 min

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Naučte se číst ve snech: Význam a interpretace v TCM

Zobrazit Článek

Naučte se číst ve snech: Význam a interpretace v TCM
4 min

Jak si vybrat správného terapeuta tradiční čínské medicíny

Zobrazit Článek

Jak si vybrat správného terapeuta tradiční čínské medicíny
4 min