Krémové houbové rizoto
Dnes jsme si pro vás připravili recept na rychlou chuťovku, která určitě nadchne jak členy vaší rodiny, tak i vaše hosty.
Křupavá kuřecí křidélka v kombinaci s jemnou, krémovou domácí Aioli majonézou z pečeného česneku zaručí, že vaše kulinářské umění bude na každé oslavě nebo grilování středem pozornosti. Tak neváhejte a určitě náš recept vyzkoušejte.
Na kuřecí křidélka:
Na domácí Aioli majonézu:
Ve větší míse smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, česnek, sůl a pepř. Přidejte kuřecí křidélka a promíchejte, aby byla křidélka rovnoměrně pokrytá marinádou. Nechte odležet alespoň 30 minut.
Mezitím si připravte Aioli majonézu z pečeného česneku.
Předehřejte troubu na 200 °C. Česnek překrojte na polovinu, pokapejte ho olivovým olejem, zabalte do alobalu a pečte asi 30 minut, dokud není měkký.
Po vychladnutí vytlačte pečený česnek do mísy. Přidejte žloutek a hořčici a postupně zašlehejte olej, až vznikne hustá emulze. Nakonec přidejte citronovou šťávu, sůl a pepř.
Teplotu v troubě snižte na 190 °C a dejte funkci gril. Kuřecí křidélka rozmístěte na grilovací rošt nebo mřížku a grilujte zhruba 20–25 minut, přičemž je během grilování několikrát otočte, aby byla dobře propečená. Na posledních pár minut posypte křidélka strouhaným parmezánem a nechte jej rozpustit.
Kuřecí křidélka podávejte s domácí Aioli majonézou. Můžete ozdobit čerstvými bylinkami podle chuti.
Jako přílohu můžete zvolit zeleninové hranolky nebo grilovanou zeleninu.
Dobrou chuť!
Autor: Moudrá želva