Grilovaná kuřecí křidélka s parmezánem a domácí Aioli majonézou

Co potřebujete

  • 1 kg kuřecích křidélek
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 50 g strouhaného parmezánu
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Šťáva z 1 citronu
  • 1 celá hlavička česneku
  • 1 žloutek
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 150 ml olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • Sůl a pepř podle chuti

Grilovaná kuřecí křidélka s parmezánem a domácí Aioli majonézou




Co potřebujete

  • 1 kg kuřecích křidélek
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 50 g strouhaného parmezánu
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Šťáva z 1 citronu
  • 1 celá hlavička česneku
  • 1 žloutek
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 150 ml olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • Sůl a pepř podle chuti

Dnes jsme si pro vás připravili recept na rychlou chuťovku, která určitě nadchne jak členy vaší rodiny, tak i vaše hosty. 

Křupavá kuřecí křidélka v kombinaci s jemnou, krémovou domácí Aioli majonézou z pečeného česneku zaručí, že vaše kulinářské umění bude na každé oslavě nebo grilování středem pozornosti. Tak neváhejte a určitě náš recept vyzkoušejte.

Co budeme potřebovat:

Na kuřecí křidélka:

  • 1 kg kuřecích křidélek
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 50 g strouhaného parmezánu
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Šťáva z 1 citronu

Na domácí Aioli majonézu:

  • 1 celá hlavička česneku
  • 1 žloutek
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 150 ml olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • Sůl a pepř podle chuti
kureci-kridelka-s-majonezou

Jak na to:

Ve větší míse smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, česnek, sůl a pepř. Přidejte kuřecí křidélka a promíchejte, aby byla křidélka rovnoměrně pokrytá marinádou. Nechte odležet alespoň 30 minut.

Mezitím si připravte Aioli majonézu z pečeného česneku.

Předehřejte troubu na 200 °C. Česnek překrojte na polovinu, pokapejte ho olivovým olejem, zabalte do alobalu a pečte asi 30 minut, dokud není měkký.

Po vychladnutí vytlačte pečený česnek do mísy. Přidejte žloutek a hořčici a postupně zašlehejte olej, až vznikne hustá emulze. Nakonec přidejte citronovou šťávu, sůl a pepř.

Teplotu v troubě snižte na 190 °C a dejte funkci gril. Kuřecí křidélka rozmístěte na grilovací rošt nebo mřížku a grilujte zhruba 20–25 minut, přičemž je během grilování několikrát otočte, aby byla dobře propečená. Na posledních pár minut posypte křidélka strouhaným parmezánem a nechte jej rozpustit.

Kuřecí křidélka podávejte s domácí Aioli majonézou. Můžete ozdobit čerstvými bylinkami podle chuti.

Jako přílohu můžete zvolit zeleninové hranolky nebo grilovanou zeleninu.

Dobrou chuť!

 

Autor: Moudrá želva

Koupit diář Cesta želvy 2025
Naplánujte si svůj rok 2025 s diářem Cesty želvy. K zakoupení zde

Recept pro Vás připravili



Hodnocení receptu

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Jarní salát s marinovaným tempehem, chřestem a bylinkami

Zobrazit Recept

Jarní salát s marinovaným tempehem, chřestem a bylinkami
30 min

Špenátová omeleta s ricottou, dušeným špenátem a hráškem

Zobrazit Recept

Špenátová omeleta s ricottou, dušeným špenátem a hráškem
30 min

Mačkané brambory s ricottou a fazolkami

Zobrazit Recept

Mačkané brambory s ricottou a fazolkami
60 min

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Naučte se číst ve snech: Význam a interpretace v TCM

Zobrazit Článek

Naučte se číst ve snech: Význam a interpretace v TCM
4 min

Jak si vybrat správného terapeuta tradiční čínské medicíny

Zobrazit Článek

Jak si vybrat správného terapeuta tradiční čínské medicíny
4 min