Fermentované adzuki fazole se žampióny, batáty a brokolicí
Léto je ideálním obdobím pro lehká a výživná jídla, která nezatíží náš žaludek, a přesto nám dodají potřebnou energii. Pokud tedy hledáte perfektní kombinaci chutí a zdraví v jednom pokrmu, pak je tato tortilla přesně to, co potřebujete.
Každé sousto přináší harmonii mezi šťavnatým kuřecím masem, krémovým avokádem, svěžím chřestem a lahodnými rajčátky, vše doplněné lehkým a chutným dresingem. Tento recept je nejen rychlý na přípravu, ale také plný živin, které vám pomohou udržet se fit a plní energie během celého dne. Můžete si ho připravit nejen jako zdravý a výživný oběd, ale také jako dobrou a rychlou večeři.
A nyní se pojďme pustit do vaření!
Na tortillu:
Na lehký dresing:
Kuřecí prsa potřete směsí z olivového oleje, šťávy z limetky, česnekového prášku, sušeného oregana, soli a pepře a nechte je marinovat alespoň 15 minut.
Rozpalte gril nebo grilovací pánev na střední teplotu a kuřecí prsa grilujte z každé strany asi 6–7 minut, dokud nejsou dobře propečená a zlatavá. Poté je nechte pár minut odpočinout a nakrájejte na tenké plátky.
Chřest omyjte a odřízněte tvrdé konce. Vložte ho na 2–3 minuty do vroucí osolené vody, poté ihned přeneste do ledové vody, aby si zachoval barvu a křupavost. Chřest poté nakrájejte na menší kousky.
V malé misce smíchejte řecký jogurt, olivový olej, šťávu z citronu, dijonskou hořčici, med, sůl a pepř. Míchejte, dokud dresing nezíská hladkou konzistenci.
Celozrnné tortilly lehce ohřejte na pánvi, aby byly měkké a poddajné.
Na každou tortillu položte listy špenátu nebo směs salátových listů, nakrájené grilované kuřecí maso, plátky avokáda, cherry rajčátka, chřest a čtvrtky vařeného vajíčka. Poté pokapejte připraveným dresingem.
Tortillu zaviňte nebo přehněte a ihned podávejte.
Dobrou chuť!
Autor: Moudrá želva