Sardelová pasta


Tato pasta se používá po staletí a její babičkou je starořímská rybí omáčka „garumu“

Tato ančovičková pasta se hojně využívala i za M. D. Rettigové v české kuchyni. Používá se do omáček a těstovin, na přípravu chuťovek apod.

Je sladké a slané chuti a neutrální povahy. Podporuje tvorbu krve a energie a podporuje tvorbu Yangu, tedy zahřívá. Není vhodná při onemocněních kůže.




Hodnocení článku

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Granátové jablko

Zobrazit Článek

Granátové jablko

Grapefruit

Zobrazit Článek

Grapefruit

Hroznové víno

Zobrazit Článek

Hroznové víno

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Plíce pohledem čínské medicíny

Zobrazit Článek

Plíce pohledem čínské medicíny
4 min

Uvnitř sebe: Objevte sílu meditace při hledání vyrovnanosti

Zobrazit Video

Uvnitř sebe: Objevte sílu meditace při hledání vyrovnanosti