Rajčata



Obsah

Rajčata se do Evropy dostala v kolumbijské době společně s bramborami. Nejprve se pěstovala v Portugalsku a Itálii, teprve později se začaly využívat jejich plody v kuchyni a jejich pěstování se šířilo dál do centrální Evropy.

Rajčata obsahují vitamin C, A, E, velké množství vlákniny, antioxidantů, železo, draslík.

Čistí horko, vyživují játra a tekutiny žaludku. Vhodné na kožní problémy, alergie, bolesti hlavy a vysoký tlak. Lidé s oslabením trávením by je neměli konzumovat syrové. Nejsou vhodná při onemocnění kloubů, jako je artróza, artritida, revmatoidní artritida, dna, při ekzémech, nádorových onemocněních.

Mají sladkou a kyselou chuť a chladnou povahu. Ovlivňují slinivku, slezinu, žaludek, játra a žlučník.




Hodnocení článku

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Granátové jablko

Zobrazit Článek

Granátové jablko

Grapefruit

Zobrazit Článek

Grapefruit

Hroznové víno

Zobrazit Článek

Hroznové víno

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Proč křičíme na děti a pak si to vyčítáme? Jak udržet emoce na uzdě

Zobrazit Článek

Proč křičíme na děti a pak si to vyčítáme? Jak udržet emoce na uzdě
7 min

Polévka z červené řepy s jablky a koriandrem

Zobrazit Recept

Polévka z červené řepy s jablky a koriandrem
60 min