Fenykl



Obsah

Již po staletí slouží lidem nejenom jako koření, ale i k posílení očí. Znali ho již ve starověku Egypťané, Číňané, Indové, Arabové, Řekové a Římané.

Používá se k přípravě zeleniny, jako přísada do pečiva, ve francouzské a italské kuchyni též ke kořenění polévek, omáček, ryb a mas.

V lékařství se používá jako součást léků na žaludek, v lidovém léčitelství se používal při nadýmání a problémech s trávením.

Fenykl má teplou povahu a sladkou chuť. Podporuje činnost sleziny a žaludku.




Hodnocení článku

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Granátové jablko

Zobrazit Článek

Granátové jablko

Grapefruit

Zobrazit Článek

Grapefruit

Hroznové víno

Zobrazit Článek

Hroznové víno

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Proč křičíme na děti a pak si to vyčítáme? Jak udržet emoce na uzdě

Zobrazit Článek

Proč křičíme na děti a pak si to vyčítáme? Jak udržet emoce na uzdě
7 min

Polévka z červené řepy s jablky a koriandrem

Zobrazit Recept

Polévka z červené řepy s jablky a koriandrem
60 min