Fenykl



Obsah

Již po staletí slouží lidem nejenom jako koření, ale i k posílení očí. Znali ho již ve starověku Egypťané, Číňané, Indové, Arabové, Řekové a Římané.

Používá se k přípravě zeleniny, jako přísada do pečiva, ve francouzské a italské kuchyni též ke kořenění polévek, omáček, ryb a mas.

V lékařství se používá jako součást léků na žaludek, v lidovém léčitelství se používal při nadýmání a problémech s trávením.

Fenykl má teplou povahu a sladkou chuť. Podporuje činnost sleziny a žaludku.




Hodnocení článku

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Granátové jablko

Zobrazit Článek

Granátové jablko

Grapefruit

Zobrazit Článek

Grapefruit

Hroznové víno

Zobrazit Článek

Hroznové víno

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Malý atlas akupunktury - 43. díl - Da Bao (SP-21)

Zobrazit Článek

Malý atlas akupunktury - 43. díl - Da Bao (SP-21)
3 min

Doplňky stravy: Proč je náš jídelníček potřebuje více než kdy jindy

Zobrazit Článek

Doplňky stravy: Proč je náš jídelníček potřebuje více než kdy jindy
8 min