Rybíz



Obsah

Červený rybíz je nejrozšířenějším druhem drobného ovoce u nás. Původně rostl planě v mírném i subtropickém pásmu. Černý rybíz pochází ze severní Asie. U nás byl rybíz znám už v 16: století. Má osvěžující povahu a kyselou chuť. Vede dolů a uchovává tekutiny.

Je velmi bohatý na vitamin C, hodně niacinu, kyselinu pantenovou a vysoký podíl vápníku. Posiluje imunitu a podporuje tvorbu hormonů. Zklidňuje nervy a zlepšuje náladu. Podporuje funkci srdce a činnost svalů.

Má kyselou chuť a osvěžující povahu. Podporuje uchovávání tekutin.




Hodnocení článku

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Granátové jablko

Zobrazit Článek

Granátové jablko

Grapefruit

Zobrazit Článek

Grapefruit

Hroznové víno

Zobrazit Článek

Hroznové víno

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Kapr a TCM, proč by neměl chybět na vánočním stole

Zobrazit Článek

Kapr a TCM, proč by neměl chybět na vánočním stole
4 min