Papriky



Obsah

Pochází ze Střední Ameriky. K nám přišly z Turecka a pak přes Španělsko z Ameriky. Dnes se pěstují téměř po celém světě.

Mají vysoký obsah vitamínu C, E a zinek, a pak vitamin B6 a vitamin A. Zelené papriky obsahují 2x více vitaminu C než citrusy a červené papriky dokonce 3x více. Pomáhají při poruchách prokrvování, posilují srdce a krevní oběh, aktivují látkovou výměnu a metabolismus bílkovin.

Mají sladkou chuť a mírně teplou povahu. Posilují žaludek, zlepšují chuť k jídlu, jsou vhodné při rakovině prostaty a děložního čípku i jako prevence.




Hodnocení článku

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Granátové jablko

Zobrazit Článek

Granátové jablko

Grapefruit

Zobrazit Článek

Grapefruit

Hroznové víno

Zobrazit Článek

Hroznové víno

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Proč křičíme na děti a pak si to vyčítáme? Jak udržet emoce na uzdě

Zobrazit Článek

Proč křičíme na děti a pak si to vyčítáme? Jak udržet emoce na uzdě
7 min

Polévka z červené řepy s jablky a koriandrem

Zobrazit Recept

Polévka z červené řepy s jablky a koriandrem
60 min