Arašídový olej


Podzemnice olejná byla vyšlechtěna před šesti tisíci lety v jižní Americe. Obsahuje vysoké množství bílkovin, tuků a cukrů. Vitamin B1, B3, B5, B6, B9, antioxidanty, koenzym Q10.

Olej je tepelně stabilní, takže je možné ho využít jak ve studené, tak teplé kuchyni. Snese zahřátí přibližně do 175°C. Používá se v asijské kuchyni.

Má sladkou chuť, je neutrální povahy a ovlivňuje tlusté střevo, plíce a žaludek. Zvlhčuje plíce a tlusté střevo, ničí parazity, je vhodný při zácpě, nechutenství a suchém kašli. Tvoří hlen.




Hodnocení článku

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Granátové jablko

Zobrazit Článek

Granátové jablko

Grapefruit

Zobrazit Článek

Grapefruit

Hroznové víno

Zobrazit Článek

Hroznové víno

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Kapr a TCM, proč by neměl chybět na vánočním stole

Zobrazit Článek

Kapr a TCM, proč by neměl chybět na vánočním stole
4 min