Jak užívat čínské bylinné směsi

V březnu, podle tradiční čínské medicíny (TCM), začíná období jara, které je spojeno s elementem dřeva a orgány Jater a žlučníku. Toto období je ideální pro detoxikaci, podporu trávení a harmonizaci energie Qi.
Jáhly jsou skvělou volbou, protože jsou bezlepkové, neutrální až mírně zahřívající a podporují Slezinu a Žaludek, což pomáhá při metabolismu živin. Abychom tuto kaši přizpůsobili jarním potřebám těla, přidáme ingredience, které harmonizují játra, odstraňují stagnaci Qi a podporují očistu.
Večer jáhly propláchneme a namočíme do 250 ml vody. Necháme je přes noc na lince.
Ráno vodu slijeme a jáhly spařte vroucí vodou, aby se odstranila případná hořkost.
Dáme jáhly do hrnce, zalijte 250 ml mléka nebo vody a přidáme kurkumu, skořici a špetku zázvoru. Vaříme 10 – 15 minut, konzistenci kaše si upravíme podle chuti.
Mezitím si nakrájíme jablko a švestky a ke konci vaření je přidáme do kaše.
Po odstavení kaše vmícháme citrónovou nebo limetkovou šťávu.
Servírujte s dýňovými semínky a medem.
Dobrou chuť
Autor: Moudrá Želva